Cerinţe de redactare a lucrărilor

Lucrările se vor înregistra on-line în format electronic pe pagina sesiunii de comunicari.

Lucrările vor fi redactate în limba română având un abstract scris în limba engleză. Se acceptă şi lucrări redactate în întregime în limba engleză.

Dimensiunea minimă a lucrărilor este de 4 pagini şi maxim 12 pagini.

Formatul lucrării

Lucrările pot fi redactate utilizând unul dintre formatele doc, rft sau tex. Alegeţi formatul din lista de mai jos şi respectaţi cerinţele de redactare indicate. Articolele care nu respectă aceste cerinţe nu vor fi publicate în volum.

Dacă alegeţi formatul tex trimiteţi fişierele cu extensia .tex şi .dvi ca arhivă zip.

Conţinutul lucrării

Lucrarea va fi organizată în secţiuni şi subsecţiuni astfel:

  • abstractul lucrării scris în limba engleză, în care se prezintă succint tema lucrării şi elementele de originalitate;
  • o secţiune de introducere, în care se va face o prezentare generală: scopul şi tema lucrării, elemente de originalitate, prezentarea unor rezultate similare existente, structura lucrării;
  • una sau mai multe secţiuni în care se prezintă efectiv lucrarea;
  • o secţiune în care se prezintă concluziile şi posibile dezvoltări viitoare. Această secţiune nu va relua ideile din introducere şi nici din abstract.
  • o secţiune de referinţe (bibliografie).

Se acceptă numai lucrări care conţin o contribuţie originală (concept teoretic nou, aplicaţie practică, studiu de caz, etc.)

Prezentarea lucrării

  • Lucrările vor fi prezentate sub formă de slide-uri pe videoproiector, însoţite de demonstraţia practică a aplicaţiei, dacă este cazul.
  • Limba de prezentare este română sau engleză.

Dacă întâmpinaţi probleme la înregistrare sau aveţi nevoie de informaţii suplimentare, vă rugăm să ne scrieţi pe adresa sesiunii de comunicări conf.icdd@ulbsibiu.ro