Comments

Comment 1:

From: Dragos Iulian Obancea
To: ICDD Conference
Date: April 28, 2012

 

Buna ziua ICDD,

Ma numesc Obancea Dragos, de la Universitatea Transilvanai din Brasov. Va contactez in legatura cu proiectul prezentat la ICDD 2012: Droid Monitor.
Dupa cum stiti s-a ivit o discutie legata de Legalitatea aplicatiei mele cand domnul profesor din Bucuresti (nu am retinut numele) a spus ca aplicatia mea este ilegala pentru ca salvez date personale ale utilizatorilor. Desi ieri nu eram sigur daca are sau nu dreptate, m-am documentat si pot sa va asigur ca NU A AVUT DREPTATE. Dupa ce in proiect va fi implementat modulul de securitate aplicatia va fi 100% legala si atunci va fi publicata si pe Android Market. Dovezile sunt urmatoarele:

  1. Conform articolului 4.3. din termenii si conditile impuse de ANDROID SDK (http://developer.android.com/sdk/terms.html) se stabileste ca:
    „You agree that if you use the SDK to develop applications for general public users, you will protect the privacy and legal rights of those users. If the users provide you with user names, passwords, or other login information or personal information, your must make the users aware that the information will be available to your application, and you must provide legally adequate privacy notice and protection for those users. If your application stores personal or sensitive information provided by users, it must do so securely. If the user provides your application with Google Account information, your application may only use that information to access the user's Google Account when, and for the limited purposes for which, the user has given you permission to do so.”

    Este clar ca utilizatorii pot oferi date personale pe care eu pot sa le stochez cu conditia sa le protejez. Domnul profesor a spus clar na conferinta ca „nu am voie sa stochez date” ceea ce este complet fals.

    2.       Desi primul motiv amintit este sufficient va spun si ca site-ul www.droidmonitor.com a fost analizat personal de unul sau mai multi angajati GOOGLE in vederea autorizarii pentru Google Adsense si am primit autorizatie, ceea ce inseamna ca dumnealor nu au gasit nici o problema referitoare la site.

    3.       Aplicatii precum: My TracksOpen GPS Tracker, si alte cateva aplicatii android (sa nu amitesc Facebook) se comporta asemanator si sunt considerate legale.

Va pot garanta ca in ciuda sfaturilor primite, voi continua dezvoltarea aplicatiei si publicarea ei (cu conditia de implementare a securitatii).
Desi este al 3-lea an in care vin la aceasta sesiune,doresc sa imi exprim dezamagirea fata de discutia din timpul prezentarii, prin care domnul profesor din Bucuresti a convins pe toata lumea, fara argumente fondate, ca aplicatia este ilegala.
In cazul in care totusi imi scapa un termen legal care spune ca aplicatiile nu au dreptul de a salva date personale cu consimtamantul utilizatorilor va rog sa imi comunicati acest lucru.

O zi buna,
Obancea Dragos Iulian
Programmer
Email: obancea@dragos.com