+40 (0269) 233 295

Publicatii

Forme ale raspunderii juridice aplicabile in dreptul muncii

Descriere

Volumul „Forme ale raspunderii juridice aplicabile in dreptul muncii” cuprinde lucrarile prezentate in cadrul Conferinței naționale de drept al muncii, ediția a VII-a, organizata de Facultatea de Drept a Universitații „Lucian Blaga” din Sibiu, la 10 noiembrie 2017.
Lucrarile prezentate reprezinta un tablou al modului in care raspunderea juridica imbraca diferite forme in dreptul muncii.
Participanții au analizat problemele practice care intervin in materia raspunderii disciplinare și modul in care angajatorul și instanța de judecata specializata trebuie sa interpreteze și sa aplice dispozițiile legale in materie. Pornind de la realitatea ca in materia litigiilor de munca se constata o extindere a numarului de cauze in care salariații solicita obligarea angajatorului la acordarea daunelor morale, au fost prezentate limitele dintre daunele materiale și cele morale, precum și regulile privind constatarea și cuantificarea acestora. Din raspunderea patrimoniala au fost surprinse și particularitațile obligației de restituire, precum și cauzele exoneratoare de raspundere.Urmare a modificarilor recente aduse Codului muncii referitoare la munca nedeclarata au fost analizate ipotezele care se incadreaza in acest concept, precum și consecințele noilor reglementari in materie contravenționala.

Date tehnice
  • Titlu: Conferinta – Forme ale raspunderii juridice aplicabile in dreptul muncii.
  • Pret: 30,00 RON
  • ISBN: 978-606-39-0338-0
  • Format: Academic
  • Pagini: 130