+40 (0269) 233 295

Publicatii

Solutii normative sau jurisprudentiale criticabile prin prisma specificului raporturilor juridice de munca

Descriere

Volumul „Solutii normative sau jurisprudentiale criticabile prin prisma specificului raporturilor juridice de munca” cuprinde lucrarile prezentate in cadrul Conferintei nationale de drept al muncii, editia a VI-a, organizata de Facultatea de Drept a Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu, in data de 28 octombrie 2016.

Lucrarile prezentate reprezinta un tablou al modului in care autoritati precum Curtea Constitutionala, Inalta Curte de Casatie si Justitie si instantele de judecata, prin solutiile pronuntate, surprind realitatea normativa interna.

Participantii la conferinta au realizat o incursiune in sfera principiilor dreptului, legislatiei muncii si securitatii sociale, practicii constitutionale si judiciare si prin solutiile propuse au dezvaluit complexitatea si diversitatea problematicii raporturilor de munca si a celor grefate pe acestea. Discutiile participantilor au accentuat necesitatea adoptarii unor acte normative clare, eliminarea necorelarii prevederilor legale, necesitatea unei interpretari unitare a acestora pentru a evita aplicarea diferita, semn al neincrederii in justetea reglementarii si aplicarii cu efective negative in plan social.

Cadrul normativ international si, in mod particular, cel european obliga autoritatile competente din tara noastra la intensificarea activitatii normative pentru adaptarea legislatiei la cerintele de dezvoltare a societatii romanesti in plan intern si extern, identificarea de noi modalitati de crestere a responsabilitatii partenerilor sociali in complexa relatie de munca care are multe elemente cunoscute, dar si multe necunoscute.

Date tehnice
  • Titlu: Conferinta nationala – Solutii normative sau jurisprudentiale criticabile prin prisma specificului raporturilor juridice de munca
  • Pret: 30,00 RON
  • ISBN: 978-606-39-0057-0
  • Format: Academic
  • Pagini: 216